Zakon o socijalnoj skrbi


Obavještavamo sve naše korisnike da je dana 24.12.2013.g. u Narodnim novinama (NN 157/13) objavljen novi Zakon o socijalnoj skrbi kojim prestaje rad obiteljskih centara kao samostalnih ustanova za preventivno-savjetodavni rad i podršku obiteljima. Stupanjem na snagu Zakona o socijalnoj skrbi od 01. siječnja 2014. g. Centar za socijalnu skrb Osijek preuzima poslove, prostore i djelatnike Obiteljskog centra osječko-baranjske županije.

Iz Zakona o socijalnoj skrbi

Članak 276.

(1) Danom stupanja na snagu ovoga Zakona prava i obveze postojećih obiteljskih centara preuzet će centri za socijalnu skrb u sjedištu županija, nadležni prema sjedištu obiteljskog centra, na način da preuzmu poslove, radnike, novčana sredstva, opremu, arhivu,dokumentaciju i sredstva za rad.

(2) Zaposlenici obiteljskog centara stupanjem na snagu ovoga Zakona zadržavaju sva stečena prava i plaće sukladno ugovorima o radu i posebnim propisima do dana stupanja na snagu općeg akta centra za socijalnu skrb kojim se uređuje unutarnje ustrojstvo sukladno odredbama ovoga Zakona.

 

Najave

Natječaji
Obiteljski centar osnovan je Rješenjem Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti od 26. travnja 2011. godine za područje Osječko-baranjske županije, s ciljem osnaživanja i osvješćivanja obiteljskih vrijednosti, edukacije, prevencije obiteljskih poteškoća, te tretmana obitelji i njenih članova.

Radno vrijeme centra

Ponedjeljak - Petak: 7:30-15:30 h

PLAN JAVNE NABAVE
PRISTUP INFORMACIJAMA
ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

Kontakt

Ukoliko Vam je potrebna pomoć ili savjet, obratite nam se i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći.

Tel: 031-554-360
Fax: 031-554-367
Email: info@obiteljskicentar-obz.hr
Web: www.obiteljskicentar-obz.hr
Lokacija - karta

116 000 - pozivni Centar za nestalu djecu